Les portades dels llibres són la seua primera presentació, les que de vegades ens obrin la porta a llegir-los o no. Dissenyar una portada no és fàcil i això ho sabem els lectors/es. La portada ens ha d'atraure des d'un primer moment, però després, una vegada llegit el llibre, quan tornem a mirar-la, ens ha de representar tota la narració, tenim que trobar-li el sentit que l'autor ens ha transmet al llarg de les seues pàgines.
Andrea Stegmaier té una sèrie d'il·lustracions en les que ens mostra diferents portades de llibres, reals o imaginaris tal i com ella les dissenyaria.
Us proposem, a més, fer una activitat, força senzilla i creativa, amb els vostres alumnes. Es tracta de folrar els llibres amb paper (pot ser inclòs paper de periòdic) i deixar-los que llegeixin la història sense possibilitat de veure la portada. Una vegada llegit, cadascú dissenyarà i pegarà sobre el folre, amb la mateixa mesura del llibre, el seu propi disseny. Podem fer una exposició amb tots els llibres i les seues noves portades. Després, cal desfolrar les cobertes -amb cura- i comparar la portada original amb la nova creada. Tal vegada, inclòs, ens agrade més la nova portada que ells/es han creat. Una activitat que ens servirà per a que sincretitzen la lectura en una imatge, treballen el disseny i la publicitat i se n'adonen, per a les properes lectures, de la importància que tenen les portades a l'hora de triar o no una lectura.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada