dimecres, 23 de març del 2022

Suzy Lee, premi Hans Christian Andersen d'il·lustració: biografia i llibres infantils

 


La il·lustradora sud-coreana Suzzy Lee ha estat la guardonada amb el premi Hans Christian Andersen d'Il·lustració (l'artista ja fa ser finalista a l'edició de 2016). Marie-Aude Murail ha estat l'escriptora premiada. En aquesta edició hi havíen 62 candidats de 33 països.

Cada dos anys l'IBBY, des de 1956,  atorga el premi Hans Christian Andersen a un escriptor/a i un il·lustrador/a vius, les obres completes dels quals constitueixen una contribució significativa a la literatura infantil i juvenil. El premi Hans Christian Andersen és el màxim reconeixement internacional atorgat a un autor i il·lustrador de llibres per a xiquets i joves.

Suzy Lee és una il·lustradora que va néixer l'1 de gener de 1974 a Seül, Corea. Va estudiar pintura a la Universitat Nacional de Seül (1992-1996) i va obtenir un màster en Arts del Llibre al Camberwell College of Arts de Londres. És coneguda, sobretot, per fer llibres sense paraules, els que destaquen per les seves il·lustracions que són capaços d'explicar una història que ofereix diferents significats, donats per cada lector. Malgrat estar adreçats per a nenes i nens, d'ells gaudeixen gent de totes les edats, per la qual cosa els seus dibuixos són capaços de transmetre sensacions reals.

Us recomanem tots els seus llibres i àlbums il·lustrats: 


Suzy Lee. La ola. Editorial Barbara Fiore (2008)


Suzy Lee. Espejo. Editorial Barbara Fiore (2008)

 
Suzy Lee. Sombras. Editorial Barbara Fiore (2010)
 

Suzy Lee. El pájaro negro. Editorial Barbara Fiore (2011)

 

Suzy Lee. La trilogía del límite. Editorial Barbara Fiore (2014)

 

Suzy Lee. En el zoológico. Editorial Fondo Cultura Económica (2015)

 


Suzy Lee. Líneas. Barbara Fiore (2017)


Suzy Lee. Mi taller de pintura. Editorial Babel Libros (2018)
 

Té altres llibres propis (Alice in Wonderland, Rio, The Yulu Linen, per exemple) però que no estan publicats ni al castellà, ni al català; suposem que amb aquest reconeixement internacional ben aviat es publicaran.

A més ha il·lustrat llibres d'altres autors:

 

Seung-yeoun Moon / Suzy Lee. Pintores. Editorial Libros del Zorro Rojo (2015)


Bernard Waber / Suzy Lee. Pregúntame. Editorial Océano Travesía (2017)

Li donem l'enhorabona a Suzy Lee i a tots els seus lectores i lectores (que cada vegada són més), perquè ens regala i embelleix la mirada i l'intel·lect, a grans i menuts. Felicitacions.

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...